Voorkom schades, gebruik een zuigwagen!

Onder de grond liggen steeds meer kabels en leidingen. Machinaal graven is lastig en in sommige gevallen zelfs onverantwoord. De kans dat er iets geraakt wordt is groot. Dat kan, naast persoonlijk letsel, grote (gevolg)schade veroorzaken. Met claims tot gevolg. Daar zit niemand op te wachten.

Binnen ons machinepark hebben wij drie zuigwagens. Hiermee kan de ondergrondse infrastructuur worden blootgelegd zonder beschadigingen aan te brengen.

Onze grondzuigmachines kunnen worden ingezet in de grond-, weg- en waterbouw, bij kabel- en leidingbeheer, railbeheer, milieu-, precisiewerk en bij werkzaamheden in de industrie. Ook wordt zuigtechniek ingezet bij het leegzuigen van kruipruimtes en kelders, het vrijmaken van boomwortels en maken van proefsleuven.

Geschikt voor alle grondstoffen

Onze grondzuigwagens kunnen alle grondstoffen aan. Ze kunnen zand zuigen, grond, maar kan ook grind en stenen tot en diameter van 25 cm. De wagens zijn geluidsarm en hebben dankzij de arm van 9 meter een groot bereik. De wagens zijn hydrostatisch te besturen en extra uitgerust met een gasdetectiemeter (die de wagen uitschakelt als er teveel explosieve gassen worden waargenomen), een vuilwaterpomp (om overtollig water weg te pompen en de grond zo droog mogelijk te houden) en een hogedrukreiniger om alles netjes schoon achter te laten.

Opgezogen materiaal kan later worden teruggestort of ergens anders worden gestort.

Met de zuigwagens van Van Daalen is het goed voor mekaar.

 

K.A. van Daalen is lid van de Stichting Belangenvereniging Grondzuigen (SBG) en Stichting Industrieel Reiniging (SIR). Onze wagens voldoen dan ook aan alle SBG- en SIR-eisen.