Home > Specialismes

Zuigwagen


Bestel
hier de zuigwagen die u nodig heeft of bel 015-3692257

Klik hier voor een film over het wegzuigen van grond onder een woning t.b.v. een te bouwen kelder

Klik hier voor een film over het vrijzuigen van kabels en leidingen

Komt u er niet bij dan zuigen wij
De Nederlandse bodem komt steeds voller te liggen met kabels en leidingen. Steeds vaker komt het voor dat er d.m.v. machinaal graven kabels geraakt worden, met als gevolg dat er grote (gevolg)schades geclaimd worden. Om dit te vermijden hebben zijn wij al sinds 2003 een grondzuigwagen binnen ons machinepark.

Wat is grondzuigen?

Grondzuigen is een nieuwe moderne techniek waar met een speciaal ontwikkelde "zuigwagen" de ondergrondse infrastructuur kan worden blootgelegd, zonder beschadigingen van de in de bodem aanwezige boomwortels, kabels en leidingen. Grondzuigmachines kunnen worden ingezet in grond-, water- en wegenbouw, bij kabel- en leidingbeheer, railbeheer, maar ook bij milieu, precisiewerk en werkzaamheden in de industrie. Deze allernieuwste techniek wordt met name toegepast op locaties waar beperkte ruimte aanwezig is en/of daar waar op risicovolle locaties materiaal verwijderd dient te worden. Door het gebruik van vrachtauto met zuiginstallatie wordt het aantal schades aan kabels en leidingen tot een minimum beperkt. Door het gebruik van een op afstand bestuurbaar mechanisme kan dit zeer precies en secuur worden uitgevoerd, waardoor zeker in risicogebieden, sneller en veiliger (voor mens en omgeving) gewerkt kan worden.

Waar in te zetten;
- Tussen de kabels en leidingen
- Opzoeken van storingen aan kabels en leidingen
- Petrochemische industrie
- Bij rioolproblemen onder de woning en/of kelderbouw
- Vrijzuigen van wortels t.b.v. grondverbetering en evt. beluchtingsgaten
- Voor het maken van proefsleuven

Deze grondzuigwagen heeft als voordeel dat kabels en leidingen niet beschadigen en de grond direct wordt opgeslagen in de opslagcontainer van de zuigwagen. Indien nodig kunnen we door de ingebouwde compressor gebruik maken van luchtgereedschap om zo de grond los te woelen. Er vind geen vervuiling van de omgeving plaats de wagen slaat alles op tot dat de container vol zit en deze vervolgens kiepen kan in een container of gewoon weer terug in het gat.

Een wagen die alle soorten grondstoffen zuigen kan zoals zand, grond, klei, grind, tot stenen van wel 25 cm.
Met onze geluidsarme wagen en een mega-arm van 9 meter hebben we een groot bereik daarnaast is de wagen hydrostatisch te besturen waardoor er geen tijd verloren gaat met in- en uitstappen. Onze beide wagens voldoen aan alle
SIR-eisen.

Sinds 2013 hebben wij ons machinepark uitgebreid met een 2e grondzuigwagen voorzien van een 12m3 bunker i.p.v. 8 m3. Bovendien heeft deze wagen als extra opties;

- Gasdetectiemeter welke de wagen direct uitschakelt zodra deze enige vorm van explosieve gassen waarneemt.
- Vuilwaterpomp welke het overtollige water kan wegpompen zodat de te zuigen grond zo droog mogelijk kan blijven.
- 3 ventilatoren i.p.v. 2 waardoor we op de langere afstand en in minder goede omstandigheden toch hard blijven zuigen.

Naast ons lidmaatschap bij SIR zijn wij sinds oprichting lid van de Stichting Belangenvereniging Grondzuigen.

Het doel van deze stichting is het gezamenlijk bevorderen van de veiligheid gedurende het werken met grondzuigers tijdens graafwerkzaamheden. Klik hier voor de laatste Arbocatalogus over grondzuigen. Tevens heeft de stichting ten doel om de voordelen van het gebruik van de grondzuigtechniek te promoten bij "potentiele" opdrachtgevers en instanties/instellingen die zich bezig houden met graafwerkzaamheden in de breedste zin van het woord. Dit alles ter bevordering en professionalisering van de branche voor het grondzuigen.

Klik hier voor een film over het vrijzuigen van kabels en leidingen.

Bestel hier de zuigwagen die u nodig heeft of bel 015-3692257

  • Mijn offerte

    +
    Offerte aanvragen
    Of geef wensen via telefoon door: 015 369 2257