Home > Informatie >

MVO & Duurzaamheid

Het hebben van een onderneming is voor ons niet alleen proberen om een goede boterham te verdienen maar ook omzien naar onze omgeving, medemensen en het milieu.

K.A van Daalen en Zn. B.V streeft er daarom naar om het milieu zo min mogelijk te belasten. We hebben, vinden wij, de plicht om de aarde voor de volgende generatie zo goed mogelijk achter te laten.

Een aantal voorbeelden van het omzien naar het milieu:

 • Bij de aanschaf van nieuwe machines wordt behalve de prijs ook gekeken naar een zo schoon, zuinig en stil mogelijke motor. Een mooi voorbeeld hiervan is onze 6x4 knijperwagen met EURO 6 motor.
 • Onze diesel is voorzien van een speciale toevoeging die ervoor zorgt dat de machines minder brandstof gebruiken en dit zorgt dus voor minder Co2 uitstoot.
 • Steeds meer digitaliseren binnen onze onderneming en naar de klanten toe, zoals digitaal factureren. Hierdoor wordt er veel papier bespaard.
 • Sinds januari 2013 bellen wij via een hosted VOIP oplossing. Dit is bellen via internet. De traditionele telefooncentrale is vervangen door een klein kastje waardoor het energieverbuik een stuk minder is.
 • Regelmatig wordt er bij onze onderneming stil gestaan bij brandstofgebruik, dit kan zijn tijdens een zogeheten Toolboxmeeting of een cursus voor de medewerkers om zo effectief en zuinig mogelijk te draaien met de machines.
 • Alle afvalstoffen die bij ons vrijkomen worden gescheiden ingezameld en door verschillende verwerkers op de juiste wijze verwerkt.
 • Bij het inkopen van materialen wordt ook gekeken naar de duurzaamheid en eerlijkheid van de producten, denk hierbij aan FCS-hout of het toepassen van kunststof artikelen.
 • Afgelopen jaar zijn al onze TL-balken in de werkplaats vervangen voor energiezuinige TL-balken, dit geeft een reductie van het stroomverbruik van circa 40 %
 • Onze emissie wordt conform NEN-ISO 14064-3 onderzocht, getoetst en vastgelegd in een CO² footprint.
 • Sinds juli 2015 is het dak van onze bedrijfshal voorzien van 100 zonnepanelen. Naast de financiële en fiscale voordelen is het voornamelijk een investering voor de toekomst. Hiermee dragen wij actief bij aan een betere wereld.


Als bedrijf streven wij ernaar een goede uitdrukking te hebben richting onze omgeving en willen we graag betrokken deelnemen aan lokale activiteiten.

 • Wij sponsoren 2 zaalvoetbalteams, en daarnaast de C1 van DSVP dé lokale voetbalvereniging
 • Sponsoren van diverse activiteiten binnen de gemeente, 12 Inch race, Oranjevereniging en zijn al jaren actief deelnemer tijdens de “Kraaienrit”
 • Naast de lokale doelen steunen wij ook Stichting Pijnackernaren helpen Armenie. Oud eigenaar van K.A van Daalen en Zn B.V., Piet van Daalen, is hierin bijzonder actief met een aantal dorpsgenoten. De opbrengst van onze open dag in 2012 is ook naar deze stichting gegaan.


Naast het bieden van werkgelegenheid, streven wij er naar om onze medewerkers continuiteit en stabiliteit te bieden in ons bedrijf.

Aangezien wij een erkend leerbedrijf zijn, zijn er bij ons mogelijkheden genoeg voor het volgen van opleidingen. Dit is niet alleen om ons bedrijf verder te brengen maar ook om onze medewerkers een kans te bieden te ontwikkelen,

Om de kennis binnen ons bedrijf op niveau te houden organiseren wij jaarlijks een aantal cursussen.